Най-удачните подаръци за различните възрасти

Най-възрастните членове на семейството - в тези години хората се радват най-много на дребните предмети, които могат да поставят някъде като украса. Добър избор са също подаръците, които им напомнят за семейството - например красива рамка с фотография на цялото домочадие или луксозен албум за снимки. Към пакета може да добавите и чифт топли пантофи. Ако финансите не ви позволяват и двете неща? Забравете пантофите.


Жената на възраст около 60 г. - Хубава шапка в комплект с кожени ръкавици в същия цвят. В тази възраст е добре подаръкът да бъде едновременно и практичен, и глезотия. Тя сама никога няма да си купи въпросните неща, нали?
- 60-годишният мъж - какво е хобито му? Ако е рибар, то въобще и не се колебайте, а го изненадайте с нова въдица или комплект тъкъми. Ако обича да играе шах или табла със съседа, подарете му нова дъска с резбовани фигурки.


Жената и мъжът над 50-те - те вече са започнали да се тревожат за пенсиите си и за тежкото свързване на двата края. Трудно могат да бъдат изкушени от нещо непрактично. Подаръкът им трябва при всички случаи да отговаря на това условие, иначе има да ви пилят на главата колко пари сте хвърлили на вятъра. Изненадата може да бъде и за двамата. Кухненски уред (фритюрник, робот, кафемашина) е едно от решенията. Коплект за баня с техните инициали - хавлии, кърпи и т.н., е друг вариант. Или пък красиво спално бельо. Имайте предвид само, че коприненото няма да им хареса. Затова изберете памучно, но с ефектен десен.


40-годишната дама - само не и крем против бръчки! И елитната козметика няма да приеме добре, а по-скоро като намек за възрастта. Подходяща за нея би била сатенена нощница с красиви дантели в комплект с ефирен пеньоар.


40-годишният мъж - ще се зарадва на подарък, свързан с професията му. Ако е бизнесмен, това би могло да бъде маркова писалка. Ако пък е човек на изкуството, изборът ви трябва да е свързан с дейността му и да бъде по-артистичен.


Жената на възраст около 30 г. - едно стилно бижу би я зарадвало най-много. Парфюмът в допълнение и рисуваният копринен шал са само точка във ваша полза. Може и луксозно бельо.

Мъжът около 30 г - Ако е пушач, купете му запалка "Зипо", но оригинална. Или пък лула, стига да използва. Ако е отдаден на работата си в някой офис, хубав избор е електроннният бележник. Всичко зависи от професията му.

Между 20 и 30 г. - Моден аксесоар към облеклото - колан, чанта или бижу. Добавете и парфюм унисекс.

Тийнейджърите - изборът ви трябва да е нестандартен. Не опитвайте да търсите нещо модно, тъй като е 90% сигурно, че няма да уцелите. Порасналата дъщеря обаче никак няма да се обиди, ако получи нежно златно пръстенче с малко камъче. Синът пък ще се зарадва на сребърна верижка с плочка. Не опитвайте номера с музиката, защото надали ще уцелите техните предпочитания в настоящия момент.


Децата - тук е като че ли най-лесно. Просто заедно напишете писмо до дядо Коледа, след което изпълнете поръчката. Към нея непременно добавете и книжка.


Бебетата - внимавайте с избора на подарък. Не всички играчки за подходящи за възрастта на бебето. Общото правило е да бъде нещо шарено и приковаващо погледа.

Бременните - в този случай практичните подаръци са не само позволени, но и желателни. Бъдещата майка определено ще се зарадва на нещо, което ще й върши работа при отглеждането на детето. Например кенгуру, в което може да носи бебето при разходки. Хубаво е обаче да има и една непрактична дреболия. Тя пак може да бъде свързана с майчинството й - албум, чиито корици са с бебешки сюжет.


Младото семейство - изненадайте ги с нещо, което да им подсказва, че вече са едно цяло. Това може да е сервиз за хранене. Но трябва да изберете по-представителен. Картина или икона също може да подарите. Практичен и едновременно луксозен вариант е сатененият спален комплект.

Новодомците - ако е саксия, то нека растението бъде по-тежкарско - например палма или орхидея. Подходящи са също картините и иконите. А защо не домашен любимец? Но само ако са ви много близки и са споменавали поне 100 пъти, че много искат да си вземат куче или коте.

{START_COUNTER}